Laager viib Eesti ja Šveitsi maanoored kokku

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõrvemaal toimuvad järvalaste eestvõttel noorteühingu 4H suvepäevad, millest lisaks 180le Eesti maanoorele on osa võtmas noored Šveitsist.

Noorteühingu Eesti 4H Järvamaa piirkonnajuht Annika Rohi andis teada, et 1.-4. augustini toimuvas laagris on noori üle Eesti. "Šveitsi noored on meile külla tulnud rahvusvahelise IFYE programmi raames," täpsustas ta.

Neli tegevusrohket päeva mööduvad sportides ja uusi asju õppides. Suvepäevade kõrghetkeks on täna õhtul toimuv Getter Jaani kontsert.

Suvepäevade eestvedajateks on tänavu Järvamaa piirkond koostöös noorteaktiivi ja ühingu peakontoriga. "Järvamaa noorte ideedest ja visanditest on kujundatud vahva laagrilogo, tegevust kajastab igal hommikul ilmuv laagrileht Plagu," tutvustab Rohi laagri tegevusi. Samuti on noored õmmelnud laagri maskotile Hubertile riided.

Laagriprogrammi on kuulunud draama, lavavõitluse ja räpi töötoad, tehtud on käsitööd ja sporti. "Kuna 4H on maanoorte organisatsioon, siis kuulus laagriprogrammi ka Vargamäe muuseumi ja Punamäe talu külastus. Õhtuprogrammis sai näha päeval õpitut," lisas Rohi.

Kolmas päev on kulgenud sportlikult, viimasele laagripäevale jääb maateemaline mäng.

Noorteühing Eesti 4H on apoliitiline ja mittereligioosne, põhiliselt maanoori ühendav rahvusvaheline organisatsioon, mis on alguse saanud Ameerikast ja tegutseb praegu 86 riigis. Eestis kuulub noorteorganisatsiooni Eesti 4H üle 1200 liikme, vanuses 7-26 eluaastat.

4H tähendab midagi ise teha. 4H põhiliseks ülesandeks on toetada maanoorte mitmekülgset arengut ning õpetada oskusi edukalt iseseisva eluga toimetulekuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles