Küsitlus: Kuidas hoolitsete südame tervise eest?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tiit
Tuuleveski
Väätsa Agro juhatuse esimees
Kevadel on sellele väga raske vastata – nii palju on ilusaid tüdrukuid ja pead vaatama, et süda liiga kiiresti põksuma ei hakkaks!
Aga tõsiselt võttes, muidugi olen juba selles eas, et käin südame seisundit korrapäraselt kontrollimas. Püüan kehakaalul silma peal hoida, süüa tervislikumalt ja liigutada. Nüüd algab hea aeg, saab muru niita ja väljas midagi füüsilist teha.
Ma ei arva, et tervelt elamiseks peaks midagi eriti suurt ette võtma, see range kaalujälgimine ja hirmus jooksmine või karglemine võib hoopis vastuteene teha. Loeb ka mõnus olemine, tunne, et elad täiel rinnal. No kas see pudel õlut pärast sauna on siis südamele nii hirmus?
Amet on mul stressirohke, aga püüan nii palju kui võimalik töömuresid koju kaasa mitte tuua. Mõni asi ajab hinge täis küll, aga peab oskama neid asju kõrvale panna ja puhata. Tervis on meil üks ja elu on üks.



Jüri
Ellram
Imavere vallavanem

Peamine, mis ma oma südame heaks teen, on see, et nädalas kaks või kolm korda käin trennis. Kui pea on töömõtteid täis, on väga hea teha midagi monotoonset, nagu poolteist tundi jalgrattasõitu või suusatamist. See vabastab hästi stressist. Mulle meeldivad ka pallimängud, sest olen meeskonnamängija ja sealt saab häid emotsioone.
Et mul on mets, siis seal ei lõpe tööd kunagi, metsatöö on samamoodi hea pingete maandaja. Kui midagi teha ei ole, siis vahel käin lihtsalt niisama looduses jalutamas.
Mis puudutab söömist, siis seal on puudusi küll. Hommikul söön korralikult ja eelistan sooja toitu, kuid lõunad jäävad enamasti vahele. Sageli on koosolekud vahetult pärast lõunat ja siis kulubki aeg sinna sõidule. Mulle meeldib lõunaajal tööd teha, ei segata nii palju ja saab paremini keskenduda.
Kodumaist toitu eelistan ma kindlasti ja söön ikka rohelist ka. Elus peab kõik tasakaalus olema ja ega ma pärast sauna või rasket tööd õllest küll ära ütle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles