Nõgese käsitöötalus teeb pererahvas meelepärast tööd kodust lahkumata

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan ja Piret Kreitsmanil on oma Nõgese talu hoovil heade mõtete tool, kuhu pääseb vaid redelit mööda ronides. Toolilt saab talumaadest hea ülevaate, kuid omanikud on täheldanud, et seal tulevad sageli pähe ka head mõtted.
Allan ja Piret Kreitsmanil on oma Nõgese talu hoovil heade mõtete tool, kuhu pääseb vaid redelit mööda ronides. Toolilt saab talumaadest hea ülevaate, kuid omanikud on täheldanud, et seal tulevad sageli pähe ka head mõtted. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mõni kuu tagasi võtsid Piret ja Allan Kreitsman vastu otsuse, et neile kümme aastat koduks olnud Mustla-Nõmme Nõgese talust saab avatud külastuskoht neile, kes tekstiilikunsti või puutöö vastu huvi tunnevad. Sealjuures on nad ehe näide, et käsitöö pole üksnes hobi, vaid sellega annab ka ära elada.

Tekstiilikunstnikust perenaine Piret Kreitsman muigas, et kõige rohkem suudavadki nad külastajaid hämmastada seigaga, et käsitöö on nende ainus elatusallikas ning muud tööd nad selle kõrvalt ei tee. «Muud tööd selles mõttes, et me ei käi tööl, vaid teeme päevast päeva kodus tööd, mis on meile kõige südamelähedasem,» selgitas ta.

Piret tunnistas, et tal läheb iseendale töötades juba viies aasta. «Viimasel paaril aastal pole mul tööjärg otsa saanud,» kinnitas ta. Siiski on tal selgelt meeles seegi aeg, mil palgatöölt ära tulles polnud pilt sugugi selge, mida üldse edasi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles