Mudilased maiustavad enda külvatud kurkidega

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heili ja Evar kiidavad omakasvatatud kurgid igati maitsvaks.
Heili ja Evar kiidavad omakasvatatud kurgid igati maitsvaks. Foto: Dmitri Kotju

Türi lasteaia Lokuta majas saavad lapsed süüa kurki, mida annavad nende endi külvatud, kasvatatud ja kastetud taimed. Saagikuse üle lasteaia tervishoiutöötaja Mariana Väärtnõu meelest kurta ei maksa – esmaspäeval saadi kasvuhoonest enam kui kümme liitrit kurke.

«Vaata, seal on ka suur kurk,» teatab Mesimummude rühma kasvandik Heili (5) rühmakaaslasele Evarile (6). «Kas tohime need ära süüa?» küsib Heili Väärtnõult. Nagu iseenesest tuleb kurk väädi otsast lahti ja hakkab tüdruku hamba all krõmpsuma. «Väga head kurgid on,» kiidab ta. Evar noogutab. «Isegi sama head kui kodus,» arvab poiss. Heili ei kinnita ega lükka ümber – temal kodus kurke ei kasva, aga lasteaias sööb neid küll hea meelega. «Salatit oleme ka teinud,» teatab ta.

Lähiajal saavad noppeküpseks ka tomatid ning kesklinna maja juures rõõmustavad lapsi turbapeenardesse istutatud mustikad ja jõhvikad. Pikisilmi ootavad lapsed, millal valmivad põllul arbuusid, melonid ja paprikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles