Künklik matkarada pani ratturid tõsiselt proovile

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide matkarada on seni olnud rohkem ikka matkajate tallata, kuid eelmisel nädalal sõideti seal esimest korda jalgratastel. Järvamaa rattakrossil osalenud tunnistasid, et rada oli üks raskemaid, mida maakonnas leida võib.

Järvamaa rattakrossi üks eestvedajaid Tanel Viljat selgitas, et Paides on jalgrattakrossi varemgi sõidetud, kuid siis on seda tehtud kas Vallimäel või mõnes teises vahelduvat maastikku pakkuvas kohas. Paide kunstmurustaadioni juurest algaval matkarajal oli võistlus tõepoolest esimest korda. «Keegi polnud seal varem sõitnud. See tegi ettevaatlikuks. Isegi kogenud sõitjad ei teadnud, mida oodata,» kirjeldas ta olukorda.

Finišisse jõudnutelt kuulis ta, et rada oli raske ja seda läbida paras katsumus. Mõni võrdles seda isegi ekstreemse rajaga Haanja 100-l, mis on rattakrossi fanaatikutele mõeldud võistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles