Koigis selgusid Järvamaa meistrid orienteerumissprindis

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva MV sprint 2017
Järva MV sprint 2017 Foto: Siiri Poopuu

Tänavuse aasta orienteerumissoprindi Järvamaa meistrid selgitati Koigis. Kohalikus alevikus toimunud võistlusel oli kiires orienteerumisspridis paremust selgitamas 31 mees- ja 19 naisorienteerujat.

Kuna võistlus kuulus ka orienteerumise Eesti sprindikarika võistluste sarja ja oli nädalavahetusel Loksal toimuvate Eesti orienteerumissprindi meistrivõistluste eel üheks viimaseks võimaluseks sprindivõimeid hinnata, siis oli osalemas mõnedki Eesti paremikku kuuluvad orienteerujad. Kohal oli ka orienteerumise Eesti sprindikarikas 2017 peakorraldaja ja patroon, olümpiavõitja Jüri Tarmak, kes autasustas võistluse parimaid.

Meeste 3,09 km ja 20 kontrollpunktiga rajal oli kiireim Eesti orienteerumiskoondislane ja kergejõustikus Eesti MV 3000m takistusjooksu medalivõitja Ats Sõnajalg Harju KEK RSK-st ajaga 13.30.

Järvamaa meistrivõistlustel oli intriigiks mõõduvõtt vanema ja noorema põlvakonna orienteerujate vahel ja võitjana väljus sellest heitlusest vanameister Ilmar Udam Albu vallast ajaga 16.31. Hõbe kuulus Toomas Marrandile OK JOKA-st aeg 16.40 ja pronks veel noorteklassi kuuluvale Markus Sulele ajaga 17.17.

Naiste 2,56 km ja 18 KP-ga rajal võitis Eesti sprindikarika arvestuses Eesti koondislane Marianne Haug OK Võru-st ajaga 12.29. Järvamaa meistriks tuli Anne Metssalu Paidest ajaga 16.43, kellele järgnesid Siiri Poopuu 18.08 ja Marilin Aren (mõlemad Türilt) 20.02.

Tänavuse aasta valikorienteerumise Järvamaa parimad selguvad septmbrikuus Järva mängudel Paides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles