Kõige rohkem töötuid on lihttööliste seas

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juulikuus jäi registreeritud töötute arv eelmise kuuga võrreldes samale tasemele. Võrreldes aastataguse ajaga on registreeritud töötute arv tulenevalt töövõimereformist suurenenud.

Juuli lõpu seisuga oli töötuna registreeritud 29 594 inimest ehk 4,6% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust. Vähenenud töövõimega inimesi oli registreeritud töötute hulgas 29%.

Kui eelmise kuuga võrreldes jäi juulis registreeritud töötute arv sarnasele tasemele, siis võrreldes aastataguse ajaga suurenes töötute arv ligikaudu 10%. See tuleneb töövõimereformist, mille käigus on vähenenud töövõimega registreeritud töötute arv aastaga kahekordistunud. Vaadeldes aga vaid neid töötuid, kelle töövõime ei ole vähenenud, oli registreeritud töötute arv juulis võrreldes aastataguse ajaga ligikaudu 7% madalam.

Kõrgeim oli juulis registreeritud töötuse määr jätkuvalt Ida-Virumaal (10,0%) ja Valgamaal (8,3%) ning madalaim Harjumaal (3,4%) ja Saaremaal (3,5%). Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid juuli lõpus lihttöölised (23%), teenindus- ja müügitöötajad (18%) ning oskustöötajad ja käsitöölised (17%).

Kuu jooksul lisandus töötukassale vahendamiseks 3 894 uut tööpakkumist (61% neist läbi e-töötukassa). Kuu jooksul lisandunud tööpakkumiste arv oli eelneva kuuga võrreldes 18% väiksem ning aastataguse ajaga võrreldes 11% väiksem. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 9 866. Kõige suurema osakaalu vahendatavatest töökohtadest moodustasid oskustöötajatele ja käsitöölistele (24%), teenindus- ja müügitöötajatele (23%) ning lihttöölistele (22%) pakutavad töökohad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles