President arutleb arvamusfestivalil õmblusteta ühiskonna ja kogukonna teemadel

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid skautide suurlaagris.
President Kersti Kaljulaid skautide suurlaagris. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

President Kersti Kaljulaid osaleb homme Paide Vallimäel toimuval arvamusfestivalil kahes arutelus.

Õhtul kell 17.30 arutleb president Kersti Kaljulaid koos sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske ja politsei-ja piirivalveameti arendusosakonna juhi Krista Aasaga õmblusteta ühiskonna teemal. Arutelu juhib Indrek Treufeldt.

Riigipea sõnul on igal külal, vallal ja linnal soov teha sellist Eestimaad, nagu neile meeldib: „Riigi vastutus on korraldada asju, mis peavad üle riigi olema üht moodi. Kõik muu, mis lähtub kohalikust eripärast, oludest, vajadustest ja võimalustest, on mõistlik ja hea lahendada just kohapeal.” Arutelul räägitakse, kuidas aidata kaasa õmblusteta ühiskonna sünnile ja kasvule, hoida ära algatuste hääbumist või uppumist bürokraatiasse, ning tagada läbipaistvus. Arutelu toimub ERR alal ja ETV teeb sellest otseülekande.
 
Lisaks osaleb riigipea Vabaerakonna telgis arutelul „Milline on tuleviku kogukond?“, millega täidab mullu arvamusfestivalil antud lubaduse.
 
Arvamusfestival on kogu ühiskonda kaasav erinevatele poliitikatele avatud kohtumispaik, mille eesmärk on arendada arvamuskultuuri ja kodanikuharidust. Festivalile on oodatud kõik ärksad ja aktiivsed inimesed nii Eestist kui ka mujalt, et üheskoos arutada meie kõigi jaoks olulistel teemadel. Viies arvamusfestival toimub 11.-12. augustil Paide Vallimäel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles