Riigipea kohtus Paides parlamendiväliste erakondade juhtidega

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Johan-Paul Hion

President Kersti Kaljulaid kohtus täna Paides parlamendiväliste erakondade juhtidega, et arutada nendega poliitilise süsteemi avatust, esindus- ja osalusdemokraatia vahekorda ning parlamendiväliste erakondade võimalusi poliitilises protsessis osaleda.

Parlamendiväliste erakondade juhid tõid esile raskusi, mis neil oma tegevuse korraldamisel on, pikemalt arutati ka tervishoiu korraldust, kultuuripoliitikat ja väiksemate erakondade rolli ühiskonnas.
Presidendi sõnul on väikeparteidel oluline roll uute teemade toomises poliitilisse diskussiooni ning nende teemade ülevalhoidmises. “Mulle meeldivad aktiivsed kodanikud ja erakonnad on üks võimalus kodanikel aktiivne olla. Väiksemad erakonnad saavad ka oluliselt panustada kohalike omavalitsuste juhtimiskvaliteedi parandusse ning õmblusteta ühiskonna loomisse.”
Kohtumisel osalesid Eesti Iseseisvuspartei esimees Sven Kivisildnik, Eestimaa Ühendatud Vasakpartei juhatuse esimees Valev Kald, Rahva Ühtsuse erakonna esimees Kristiina Ojuland, Eesti Vabaduspartei – Põllumeeste Kogu juhatuse liige Märt Kunnus, Eestimaa Roheliste juhatuse liige Marko Kaasik.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles