Kultuurikeskuse külastajatele avaneb harukordne väljapanek

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide kultuurikeskuses on täna erakordne näitus, mille kordumist korraldajad lähiajal ennustada ei julge.

Paides nelja aasta vältel masintikkimise koolitusi korraldanud Tiina Kraav ja Marge Haug ehk Embroidery File Oü juhatuse liikmed on näpunäiteid jaganud ligi sajale õpilasele.

Neist umbes 30 ettevõtjat ja eraisikut üle Eesti on tänaseks toonud oma parimad tööd Paide kultuurikeskuse fuajeesse ka teistele vaatamiseks. Igal täistunnil jagavad ka tööde autorid selgitusi, kuidas tööd valminud on.

Keskpäeval saab rohkem teada kaisuloomade tikkimisest, kell 13 käteräti riputusaasast, kell 14 paberile ning kell 15 portree tikkimisest.

Tiina Kraav selgitas, et tikkimine pole ammu enam pelgalt ristpistes lilled, vaid materjalide ning tehnikate valik on palju laiem. "Tikkida saab nii nahale, paberile, vildile, saab teha portreesid ja ka kõike muud," kirjeldas ta.

Korraldajaid rõõmustab õpilaste fantaasia, mistõttu peaks üllatusi olema omajagu.

Näitus jääb vaadata täna õhtul kella 18ni, ja kuigi ametlikku näitusmüüki kavas pole, saab kindlasti ettevõtjatega vestelda ning soovi korral nende kontakte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles