MMMil pääsevad esimest korda kihutama Eesti motokrossi ja enduuro parimad sõitjad

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaani motokross
Järva-Jaani motokross Foto: Andrus Kopliste/Järva Teataja

Tänavu 12. korda ja esimest korda Järva-Jaanis toimuvad mehaanikute ja sõprade mitteametlikud maailmameistrivõistlused (MMM) annavad võimaluse tulla starti ka neile aktiivstele sõitjatele, kelle mehaanikutele ja sõpradele see mõnus võistlus on mõeldud. 

Korraldajad andsid teada, et 2. septembril on  MMMil kavas uus, Kunnide klass, kus saavad startida Eesti motokrossi meistrivõistluste MX1 ja MX2, TOP 200 A/B/C/D, Enduro E1,E2,E3, Seenior 40 +, Hobby ja juuniorklassi sõitjad.
Tõsi, päris oma arvestust Kunnidel pole, arvestus käib meeskonnapõhiselt (Kunnide klassi tulemus + MMM klassi sõitja tulemus).
Parimat võimalust meeskonnatööks mehaaniku, sõbra ja aktiivse sõitja vahel annab välja mõelda ja kindlasti toob see klass rajale põnevaid kooslusi.
Nii näiteks saab Martin Graumann, kes on üks vähestest, kui isegi mitte päris ainuke, kes on kõigil MMMidel stardis olnud, endale tiimikaaslaseks Jüri Triisa. Korraldajatele on juba kuulda olnud veel ka teistest põnevatest tiimidest, kes spetsiaalselt selleks võistluseks ettevalmistusi teevad. 
Teine uus klass on Murumunad. Tegu on siis Eestis väga populaarse murutraktorite võidusõiduga, kus starti saab põhimõtteliselt tulla igaüks, kellel on murutraktor olemas.
Ei maksa peljata, PRO-klass, kus masinad on tuunitud ja sõitjad suurte kogemustega, sõidavad omas arvestuses, eraldi arvestus käib nii standardmasinatele kui ka naissõitjatele, seega, kui murutraktor on olemas, kruvige lõiketera alt ära ja suund Järva-Jaani krossiraja poole. 
Põhirõhk, nagu alati, on MMMil põhiklassil ehk Open klassil, kus saavad võistelda ainult need, kes ei ole kolme aasta jooksul osa võtnud  mitte ühestki (kaasa arvatud hobikrossiliiga  EHKK) motokrossivõistlusest.
Et MMMi vastu on huvi väga suur, siis on kavas veel mitu klassi, et ikka kõik saaksid oma sõidud tehtud. Kärnatajad on klass, kus saavad võistelda kõik sõitjad, kes kuuluvad EMFi TOP 200 sarja E-klassi nimekirja seisuga 1. august 2017.
Samuti enduuro Uustulnukad, Algajad ja Veteran 50+. Naised on MMMil alati au sees olnud ja neile on Open klass, kus saavad sõita kõik naised, vahet pole, kas litsents on olemas või mitte. Võivad olla ka ringrajataustaga. , Naiste start on koos Kärnatajate klassiga.
Samuti on MMMi kavas kaks lasteklassi, esmalt need sõitjad, kes on vanuses kuni üheksa eluaastat ja kellel ei ole litsentsi. Siia klassi ootavad korraldajad sõitjaid, kes ei ole osa võtnud veel ühestki võistlusest.
Vähe tummisem klass on 50cc Ässad, kus sõidavad need poisid ja tüdrukud, kes on kuni üheksaaastased ja kellel on juba litsents olemas.
Pitbike`i klassis saavad sõita kõik, kasvõi Tanel Leok ja Antonio Cairoli, ainuke tingimus on soov startida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles