Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Novembriks peaks Peetri alevikku  vanade sigalate asemele valmima umbes 4500 paneeliga päikeseelektrijaam. Jaama arendaja Aap Hirvesoo täpsustas, et paneelid võtavad tulevikus enda alla ligi kaks ja pool hektarit maad. 
Seega võib tegu olla mitte pelgalt maakonna, vaid Põhjala suurima päikesejaamaga, sest senine suurim, mis avati eel misel aastal Saaremaal, mahtus ühele hektarile.
 
* Reedel avab uksed Türi ujula, avamispäeva puhul saavad esimesed külastajaid kommi, kuid kõigile tõusevad hinnad kümme protsenti. «Tavapileti hind on 6,50 ja see on nüüd euro kallim,» täpsustas Türi ujula administraator Kersti Veeberg.
Et eelmisel hooajal hindu ei tõstetud, on Veebergi selgitusel hinnatõus kõige kallinemise juures paratamatu ja ujula töötajad loodavad, et inimesed saavad sellest aru.
 
* Sellest nädalast on suletud Paide südalinnas asunud toidukoht ja ööklubi Paide Plaza. Kuigi sulgemise põhjusi on rohkem, nimetas ettevõtte juht Angela Rullinkoff peamiseks asjaolu, et Paide toitlustusettevõtete konkurentsi tingimustes pole sellisel kujul, nagu Paide Plaza tegutses,  majanduslikult otstarbekas teenust osutada. Ruumid, kus restoran ja katusekohvik asuvad, kuuluvad Järva tarbijate ühistule. Selle juhatuse esimees Tõnu Uibopuu ütles, et esialgu nad vist uut rentnikku otsima ei hakkagi. «Paistab, et aeg pole Paides restoraniks küps. Paides on palju väikseid kohvikuid ja restorani tüüpi toidukohale pole kliente,» põhjendas ta.
 
* Kui tootmisettevõttele toob töötuse arvude suurenemine rõõmu, siis töötukassale näitavad lisandunud töötud murekohta ühiskonnas, mille murdmisega nad alati üksi hakkama ei saagi.
Eelmise aasta juulis oli töötuse seis aasta kõige väiksem: 772 töötut. Tänavu oli juulis Järvamaal 860 registreeritud töötut, neist 197 olid vähenenud töövõimega. Töötuse osa tööealistest elanikest on tõusnud viiele protsendile.
 
* Nädalavahetusel Tapal sõidetud rahvaralli kolmandal osavõistlusel jõudis kolm Järvamaa ekipaaži pjedestaalile. Priit Seire ja Rando Suve lõpetasid esiveoga masinate klassis 2WD-V võidukarikaga ning Alari Lunts ja Kaur Teder jõudsid tagaveoga masinate klassis 2WD-S teisele kohale. 
Noorteklassis J16 sõitnud Kevin Kärp ja Marek Mändla teenisid hõbedase karika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles