Paide linn sai uue aukodaniku ning vapimärgi kavaleri

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Paide linn

Tänasel istungil kinnitas Paide linnavolikogu linna aukodanikuks ettevõtja ja ühiskonnategelase Andres Jalaku ning vapimärgi pälvis Järvamaa haigla naistearst Marju Raja, vahendab Paide linna kodulehekülg.

Andres Jalak pälvis tunnustuse suure panuse eest Paide linna ja Järvamaa arengusse ning kodanikuaktivistina vabatahtlikult tehtud pikaajalise ja tulemusliku töö eest.

Jalak on Paide heaks töötanud juba aastakümneid - kunagise Paide rajooni juhina aitas ta kaasa Paide Kultuurikeskuse valmimisele, kuulus ka Järva maavolikokku, on kuuel korral valitud Paide linnavolikogusse ja kahel korral Riigikokku, eduka ettevõtjana on ta loonud kümneid töökohti.

Eestile rasketel aegadel pärast taasiseseisvumist abistas ta Järvamaa haiglat ravimite hankimisel, organiseeris lasterikastele peredele annetusi teistest riikidest või hankis pille muusikakoolile. Tema eestvedamisel on loodud sõprussuhted Hamina, Håbo, Fredensorg-Humlebaeki ja Westminsteri linnadega.

Tema suurimaks projektiks heategevusvaldkonnas on Paide Püha Risti kiriku renoveerimine, millega ta on tegelenud üle kümne aasta. Tänu Andres Jalaku tööle on kirikusse investeeritud üle miljoni euro. Tema eestvedamisel on kirik saanud uue siseviimistluse ning organiseeritud mitmeid korjandusi (torni muna ja risti kuldamine, tonikella renoveerimine, oreli täiustamine jne). Tänaseks on kirikust saanud ka arvestatav kontserdipaik.

Ta on Paide Gümnaasiumi Seltsi juhatuse esimees, osaleb SA Järvamaa Kogukonnafond nõukogu töös, on Paide Püha Risti Koguduse juhatuse liige ning asutanud sihtkapitali paljulapseliste perede toetuseks.

Marju Raja pälvis tunnustuse pikaajalise tulemusliku ja jätkusuutliku sünnitus-günekoloogiaosakonna juhtimise ja arendamise eest ning elanikele kvaliteetsete tervishoiuteenuste osutamise eest.

Ta on oma eriala vaieldamatult üks parimaid arste Järvamaa haiglas juba pikki aastaid. Ta on alati avatud uuele, õppimistahtega ja valmis uusi meetodeid rakendama.  Ta on õppinud oma ala meistritelt ning osanud oma eelkäijaid au sees pidada. Samas muretseb ta oma eriala tuleviku ja järjepidevuse pärast ning pole kunagi olnud kade jagama oma teadmisi ja kogemusi järglastele.  Oma tegevusega on Marju Raja teinud palju tervete laste sünni heaks ja teadlike noorte lapsevanemate kasvatamiseks ning harimiseks. Marju Rajal on peresid, kus ta on nii emade kui ka tütarde sünnitust vastu võtnud. Ta on nõudlik enda ja alluvate suhtes. Väärib esiletõstmist tema suur töövõime ja eesmärgipärane tegevus, teha kõike võimalikult planeeritult, analüüsitult ja hästi. Marju Raja on terve oma elu pühendanud jäägitult Järvamaa meditsiinile.

Tunnustused antakse laureaatidele üle septembri lõpus toimuval Paide linn 726. sünnipäeva kontsertaktusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles