Ajakeskus kutsub tähistama Eesti vabariigi taasiseseisvumist

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide vallitorn
Paide vallitorn Foto: Kristo Kivisoo/Järva Teataja

Ajakeskus Wittenstein kutsub 19.-20. augustini erinevate põnevate üritustega tähistama Eesti Vabariigi taasiseseisvumist. 

19. augustil, sünnipäeva eelõhtul, toimub selle suve viimane kontsert Vallimäel. Üle kogu Eesti tuntust kogunud Naised Köögis pakub ka Paide inimestele suurepärase muusikaelamuse. „Meil on väga hea meel, et sel suvel on Paide Vallimägi nii paljudele Eesti muusikutele kontserdipaigana huvi pakkunud. Mida rohkem inimesi kontsertidel käib, seda enam korraldajaid valib ka edaspidi Paide. Seega – tulge ja tähistame üheskoos,“ kutsus üles Ajakeskus Wittenstein juhatuse esimees Ants Hiiemaa.

20. augustist saavad külastajad uudistada näitust „Kirjanik Hermann Hesse ja Paide“ Paide Püha Risti kirikus, mis ei paku huvi mitte üksnes eestlastele vaid toob kohale ka Saksa turiste. „Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseumil on plaanis seoses uue 19. sajandi muuseum-külastuskeskuse rajamisega Paide Tallinna tänavale korraldada mitu Saksamaa tuuri, kus tutvustame ka sealsetele inimestele Hermann Hesse pärandit. Sellest saab kindlasti üks Paide linna magneteid,“ lisas Hiiemaa.

Ajakeskus Wittenstein on avatud 20. augustil kell 10.00–18.00. Päeva teeb eriliseks 90ndate kohvik, kus on tunda taasiseseisvumisajale omast hõngu, näha tolleaegseid toidunõusid ning vastava ajastu kööki proovida.

Lisaks ajarännakule on võimalus 20.augustil osaleda kell 13.00 algaval Birgiti kontserdil Pärdi muusikaaias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles