Kurb tõde: eestlased ei taha enam kodumaist muusikat kuulata

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusika kuulamine
Muusika kuulamine Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maailma suurim veebipõhine muusikateenus Deezer avaldas eestlaste muusikakuulamise juuni ja juuli edetabeli, millest selgub, et sel suvel kuulatakse väga vähe kodumaist muusikat.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul on suve kuulatuim ansambel USA rokkbänd Imagine Dragons, kuid esikolmikusse mahuvad veel ka Ed Sheeran ning Linkin Park. "Esimese eestimaise nime leiab alles edetabeli 22. kohalt ning selleks on räpipunt 5Miinust," ütles Aron.

"Linkin Parki puhul on näha märgatavat kuulamiste tõusu pärast seda, kui bändi solist Chester Bennington otsustas elust lahkuda, mis näitab, et tema muusika oli eestlastele väga hingelähedane," lisas Aron.

Kõige populaarsemateks lauludeks osutusid aga juunis ja juulis Ed Sheerani "Shape of You" ning selle suve vaieldamatult suurim hittlugu "Despacito". 

Eestis juunis ja juulis kõige kuulatumad artistid:

Imagine Dragons

Ed Sheeran

Linkin Park

David Guetta

Calvin Harris

Coldplay

Daddy Yankee

Martin Garrix

Eminem

Selena Gomez

Kõige kuulatumad lood samal perioodil:

Ed Sheeran - "Shape of You"

Daddy Yankee - "Despacito"

Clean Bandit - "Symphony" (feat. Zara Larsson)

Charlie Puth - "Attention"

Robin Schulz - "OK" (feat. James Blunt)

Martin Garrix - "There for You"

Selena Gomez - "It Ain't Me"

Martin Jensen - "Solo Dance"

Ofenbach - "Be Mine"

Jason Derulo - "Swalla" (feat. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign)

Deezer on 43 miljoni muusikapalaga maailma suurim veebipõhine muusikateenus, millel on üle kümne miljoni aktiivse kasutaja 180 riigis. Deezeril on Eestis ligi 50 000 registreeritud kasutajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles