Majaseinad muutuvad aina uhkemaks

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru koerused: Just nii näeb Koeru kandi rahva igapäevaelu ja -olu sealtkandist pärit kunstnik Eero Ijavoinen. Loomulikult ei puudu pildilt ka koer.
Koeru koerused: Just nii näeb Koeru kandi rahva igapäevaelu ja -olu sealtkandist pärit kunstnik Eero Ijavoinen. Loomulikult ei puudu pildilt ka koer. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kortermajadele ja vanadele alajaamadele tehtud seinamaalingud, mis on siin-seal Paides juba linlaste ja külaliste pilke püüdnud, saavad lähiajal järje naaberlinnas Türil.

Esmamõtte järgi pidanuks Paide poolt kevadpealinna saabujaid tervitama apteegimajana tuntud viiekorruselise kortermaja seinale vana foto järgi maalitud hiigelsuur maaling endisest Türi turuplatsist ja seal peatunud Tivoli lõbustuspargist.

Paraku see mõtteks jäigi, sest korteriühistu ei hakanud nõusse. Pildi mõtte oli pakkunud välja Türi kandi juurtega tänavakunstnik Bach Babach alias Kristjan Bachmann. «Käisin hiljuti Järvamaal ja oli kohalikega jutuks, millist vaadet linnapildis kasutada. Kõigi valik oli ajalooliste piltide hulgast see lõbustuspargi oma,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles