Koerulased avasid uuenduskuuri läbinud Vabadussõja mälestuspargi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Leppoja

Iseseisvuse taastamise 26. aastapäeva ja Eesti Vabariik 100 tähistamise kõrghetk Koerus oli pühapäeval, kui avati pidulikult Vabadussõjas langenute auks püstitatud ausammast ümbritseva pargi uuendus.

Kaks aastat kestnud tööde käigus on parki rajatud juba enne teist ilmasõda plaanitud tulealtar, paigaldatud ligi 400 meetrit uusi kõnniteid ja kivisillutisi, avatud mälestuspink küüditatute mälestuseks ja tehtud uus haljastus. Uuendustööd maksid 56 000 eurot.

«Vähim, mis me täna meie vabaduse eest elu andnud Eesti meeste mälestuse hoidmiseks teha saame, on luua väärikas park ajaloo meenutamiseks,» ütles Koeru vallavanem Andres Teppan. «Suur rõõm on tulealtari valmimise üle, mis oli plaanitud juba enne maailmasõda, kuid jäi sõjakeerises valmis ehitamata. Nüüd, ligi kaheksakümmend aastat hiljem, saime selle plaani ellu viia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles