Märg teravili võib ka rõõmu tuua

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kareda vallas asuvas Peetri Põllu ja Piima ASis käis eile veel teravilja kiletunnelisse muljumine, kuid selle valmides jääb teraviljalõikus neilgi ootama kuiva lõikusilma.
Kareda vallas asuvas Peetri Põllu ja Piima ASis käis eile veel teravilja kiletunnelisse muljumine, kuid selle valmides jääb teraviljalõikus neilgi ootama kuiva lõikusilma. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui paljude põllumeeste murekorts läheb tänavuse hilineva viljavõtu tõttu aina sügavamaks, siis Peetri Põld ja Piim on loodusega seni rahul, sest saab otse põllult kätte teravilja, millest kiletunnelis valmib loomasööt. Paanikaks pole veel põhjust teistegi meelest.

Kareda vallas tegutsev Peetri Põllu ja Piima ASi agronoom Heli Kõva sõnas, et neil on 40 protsenti üldpinnast koristatud ja see on enam-vähem sama maht kui eelmise aasta samal ajal. «Kui teravilja niiskusprotsent kuivatikõlblik pole, tuleb vili lihtsalt vorstiks teha. Tegelikult on need muidugi viljatunnelid ja selleks on just parim praegu põllult saadav 25–35 niiskuseprotsendine vili,» selgitas ta.

Kuivatiküpset tera pole võtta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles