Källomäe hobitalus pannakse taimetarkus tervistavatesse toodetesse

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Oleski kodus on kuivatusmasin aukohal, sest peale ravimtaimede kuivavad selle soojas sisemuses maitsvateks krõpsudeks ja kommideks puu- ja köögiviljad.
Jana Oleski kodus on kuivatusmasin aukohal, sest peale ravimtaimede kuivavad selle soojas sisemuses maitsvateks krõpsudeks ja kommideks puu- ja köögiviljad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koigi vallas Huuksi külas Källomäe talu üles ehitavad Jana ja Margus Olesk ei pelga taimede ja köögiviljadega katsetada. Nad tahavad avastatud taimetarkusi edaspidi ka teistega jagada ja näidata, mida kõike saab looduse armust pudelisse ja purki panna.

Jana on vanaema, kes võlub rabarberist ja suvikõrvitsast välja maitsvad kummikommid ning poputab lapselapsi haiguste ajal angervaksasiirupi ja mustasõstrateega.

Maale külla minnes saavad mudilased nautida mugavat olemist tavapärasest looduslähedasemas võtmes. «Soovin, et lapsed saaksid maast madalast aimu, mida loodusel on meile pakkuda, ja veenduda, et see kõik on tegelikult maitsev,» ütles Källomäe talu perenaine Jana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles