Arlet Palmiste liitub Suur-Järvamaa valimisliiduga

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arlet Palmiste
Arlet Palmiste Foto: Erakogu

Mitmel korral Ambla vallavolikokku valitud ning Järvamaa mälumängusarja „Järva kilb“ ning mitmete teiste ürituste eestvedaja Arlet Palmiste on otsustanud liituda Suur-Järvamaa valimisliiduga, kuna leiab, et maakonnasuurune omavalitsus oleks parima lahendus Järvamaale ning suudaks kõige paremini tagada elanikele omavalitsuse poolt avalikud teenused.

Arlet Palmiste sõnul ajendas teda valimistel kaasa lööma mure haldusreformi tulemuste ning kodukandi tuleviku pärast. „Järva valla näol on meil moodustumas vald, mille ühtses toimimises olen sügavalt kahtlev, sest juba praegu on näha, et uus vald ei lahenda kohalikke probleeme, vaid toob neid pigem juurde nagu on näidanud see viimane aasta, mil omavalitsus pole veel sündinudki. Oma 30 000 elanikuga on Järvamaa piisavalt väike, et toimida ühtse ning tugeva omavalitsusena. Liitumise mõte ei saa olla ainult valdade kokkuliitmises vaid ka sisuliste muudatuste ning toimemehhanismide väljatöötamine. Ka Järva vallale ei ole võimalik kopeerida üle ühegi senise valla juhtimismudelit, või jätta kõike inertsist samamoodi edasi tiksuma, sest see on oma olemuselt nii erinev,“ ütles Palmiste.

„Maakonnasuurune omavalitsus tähendaks ühtset korrastatud haridusvõrku, kus madalamad astmed saavad õppida võimalikult kodu lähedal ja vanemad suuremates koolides, kus on parimad tingimused mitmekülgseks hariduseks, ehk kus lisaks akadeemilisele poolele on lastele tagatud võimalused ka mitmekülgseks huvitegevuseks ning koolivälisteks tegevusteks, olgu selleks siis spordiringid, väitlus, näitering, kooliraadio ja -ajaleht vms,“ lisas Palmiste.

Suur-Järvamaa valimisliidu asutaja Alo Aasma sõnul on Arlet Palmiste üheks trumbiks uues volikogus just kogemus asju näha mitte vaid ühe omavalitsuse, vaid suurema ringi omavalitsuste vaatenurgast. „Minu silmis on see ka üheks võtmeküsimuseks, et uutes volikogudes tuleks iga hinna eest vältida vanade omavalitsuste piiride raames mõtlemist. Mida rohkem on suurema pildi nägemise ja kogemusega inimesi, seda kergemini need uued omavalitsused ka oma sünniraskustest ehk üle saavad."

Arlet Palmiste on lõpetanud Tallinna Ülikooli kultuuriteaduskonna, kuulunud Ambla vallavolikogu kahte koosseisu, töötanud Järva-Jaani vallavalitsuses arendusnõunikuna ning on tegev paljudes mittetulundusühendustes. Kõigil järvakatel, kes tunnevad samuti huvi Suur-Järvamaa valimisliidus kandideerimise vastu on sooviavaldus võimalik esitada kuni 5. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles