Lasteaiad varusid ministeeriumist mööblit

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik sotsiaalministeeriumist toodud mööblist on nüüd rühmadesse paigutatud. Õpetaja Heidi Kõkk näitab koridoris seisvaid riiuleid, mis esmaspäeval majas endale uue koha leiavad.
Enamik sotsiaalministeeriumist toodud mööblist on nüüd rühmadesse paigutatud. Õpetaja Heidi Kõkk näitab koridoris seisvaid riiuleid, mis esmaspäeval majas endale uue koha leiavad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Peatselt algava õppeaasta eel valmistuvad koolid-lasteaiad laste saabumiseks: värvitakse seinu või põrandaid, pestakse aknaid. Sel nädalal vooris mitu kaubikut ja autot Tallinna vahet ning mõnigi lasteaed sai pealinnast uut mööblit.

Tuttuut mööblit mõnest vabrikust või kauplusest siiski toomas ei käidud, tegemist on omamoodi taaskasutusega.  Suur-Ameerika tänava majast uhkesse superministeeriumi hoonesse kolinud sotsiaalministeerium vanast kohast kontorimööblit ja väiketehnikat kaasa ei võtnud ning selle asemel, et majatäis kraami jäätmejaama saata, jaotati see soovi avaldanud tahtjatele laiali.

Nii näiteks said täiesti korralikke mööblitükke Türi, Väätsa, Aravete, Käru ja Retla-Kabala lasteaed. Kappide ja laudade kõrval lisandus õppeasutustesse ka veidi kontoritehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles