Ettevõtja kogub sünnipäeval koolile raha

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konesko
Konesko Foto: Andrus Eesmaa

Peagi 25. tegevusaastat tähistav elektrikilpide ja -mootorite tootja Konesko AS palub kõigil kingi asemel toetada kutseharidust.

Konesko juht Mart Hirtentreu sõnas, et kingi asemel palub ta teha ülekande, millega toetada Järvamaa kutsehariduskeskust. «Mõte kooli toetada tekkis mul juba mõni aeg tagasi. Tahan, et kutsehariduskeskuses hakataks ometi rohkem väärtustama masinaehitust. Sünnipäeva puhul tundus võimalik teha seda koos paljude teiste ettevõtjatest koostööpartneritega,» selgitas ta.

Hirtentreu teab, et kutsehariduskeskuses on autoerialaga seotud õppeklassid ja vara, ning ta püüab algul kasvõi ainult neiski võimendada masinaehituse osa. «Kuidagi peab ju alustama ja innustama noori ka huvituma masinaehitusest. Kui neil on õppematerjalina kasutada näiteks lõikekettaid, keevitustraate ja võibolla muudki veel, siis viimati jõuame kiiremini ka masinaehituse eriala avamiseni koolis,» arutles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles