Vanas koolimajas heliseb kell igal kolmandal aastal

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kord kolme aasta tagant koguneb Öötla koolipere, kuid nüüd venib endiste koolikaaslaste kokkusaamise paus nelja-aastaseks. Fotol Öötla kooli kokkutulek 2017. aastal.
Kord kolme aasta tagant koguneb Öötla koolipere, kuid nüüd venib endiste koolikaaslaste kokkusaamise paus nelja-aastaseks. Fotol Öötla kooli kokkutulek 2017. aastal. Foto: Tiiu Saarist

Öötla mõisas pole kooli enam olnud peaaegu pool sajandit. Ometi heliseb seal kord kolme aasta jooksul koolikell ja kogu koolipere saab osa aktusest.

Kevadel 1970 sai Öötla algkoolist klassitunnistuse 14 õpilast. Kooli kunagine õpetaja Viivi Paimets (85) täpsustas, et pärast põhikooli sulgemist 1958. aastal hakkas ka õpilaste arv järsult vähenema.

Kord kolme aasta jooksul taaselustub aga kunagine kooliaeg ning Öötla mõisas saadakse jälle kokku. Nagu varem, oli ka selle aasta augustis olnud kunagiste õpilaste, õpetajate ja teenistujate kokkutulekute lahutamatu osa aktus, kus kooli direktor Viivi Paimets helistas koolikella, mille vanust ei oska temagi öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles