Rannavalvurid päästsid kaks inimelu

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide rannavalvurid Santeri Sapp ja Paul Vellemaa
Paide rannavalvurid Santeri Sapp ja Paul Vellemaa Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui Türi tehisjärve ääres möödus suvi rannavalvuritele üsna rahulikult, siis Paide tehisjärve ääres tuli neil kahel korral vette hüpata inimest päästma.

Sel suvel esimest korda oli Paide tehisjärve ääres rannavalve kahe kuu asemel kolm kuud. Paide Halduse juhatuse liige Janno Lehemets ütles, et tema kuulub nende hulka, kes pooldavad pikemat rannavalvet ka järgmistel suvedel. «Ilma ei tea kunagi ette, aga on hea, kui abi on olemas. Need on ju meie endi linna inimesed ja puhkajad,» põhjendas ta.

Sel suvel oli kaks juhtumit, kus tehisjärve ääres sattus inimene uppumisohtu. Ühel korral päästsid rannavalvurid teismelise tüdruku, kel üle järve ujudes jõud rauges, teisel juhul tõmbas vett kopsu alkoholitarvituse tunnustega meesterahvas, kelle vetelpäästjad veest välja tõid. «Kõige rohkem rahvast oli rannas triatloni päeval, teistel päevadel oli vaiksem,» täpsustas Lehemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles