Endine liinitööline asutas eduka magusaäri

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martsipani tootmine Säreveres. Pildil ettevõtte juht ja omanik Anu Zinovjev.
Martsipani tootmine Säreveres. Pildil ettevõtte juht ja omanik Anu Zinovjev. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Särevere kooli söökla ruumesse lõid norralased martsipani vormimisega tegeleva ettevõtte juba 1990ndate algul. Tollal töötas seal keskkooliõpilasena ka praeguse tehase omanik ja juht Anu Zinovjev.

Praegune käitis Convi Food Sweets on loodud pärast seda, kui norralaste ettevõte oli hingusele läinud. «90ndate alguses, kui meil oli rubla lõpp, tuli kaks Norra ärimeest otsima Eestis võimalust, et valmistada käsitsi martsipanist roose,» meenutas Zinovjev.

Norrakad sattusid piirkonda kogukonna sidemete kaudu ja hakkasid uurima võimalusi ettevõtte loomiseks. «Mina olin sellel ajal teismeline. Algul olin tõlgiks ja siis tegin ka käsitsi toodangut,» lisas  Zinovjev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles