Kooli kolimiseks ajutisele pinnale jäi kolm võimalust

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktus Paide ühisgümnaasiumis.
Aktus Paide ühisgümnaasiumis. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Kolmapäeva õhtult tutvustas linnapea Siret Pihelgas Paide ühisgümnaasiumi  lastevanemate  üldkoosolekul kolme võimalust, kuhu paigutada uue koolihoone ehituse ajaks põhikoolilapsed.

Kohe, kui kevadel on Paide ühisgümnaasiumis kõlanud viimane koolikell, lammutatakse praegune koolihoone maha ning selle asemele peab aastaga kerkima uus ja modernne, kuid senisest oluliselt väiksem koolimaja. Ainus, mis vanast hoonekompleksist säilib, on võimla, mille ümberehituseks ei saa linn Euroopa Liidu toetusfondist raha. Sellest tulenevalt peavad sügisel põhikooliks muutuva kooli lapsed ühe õppeaasta veetma ajutisel pinnal.

Suve hakul saatis Paide ühisgümnaasiumi hoolekogu linnavalitsusele pöördumise, milles palus kaaluda kooli ajutist kolimist kogu mahus ehk siis esimesest kuni üheksanda klassini Järvamaa kutsehariduskeskuse Paide õppekoha ruumidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles