Minister kiitis riigigümnaasiumi asutamise ja kooli uue nime

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paides Posti tänaval asuvasse vanasse koolimajja peaks pärast hoone ümberehitust kolima 2020. aastal Paide riigigümnaasiumi koolipere.
Paides Posti tänaval asuvasse vanasse koolimajja peaks pärast hoone ümberehitust kolima 2020. aastal Paide riigigümnaasiumi koolipere. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps kiitis heaks Paide riigigümnaasiumi asutamise eelnõu ja see saadeti kooskõlastamiseks rahandusministeeriumile ja Paide linnavalitsusele.

Eelnõu kohaselt on Paide riigigümnaasiumi asutamiskuupäev 1. oktoober 2017 ja õppetöö riigigümnaasiumis algab 1. septembril 2018.

Riigigümnaasiumi nimeks saab kõigepealt Paide Riigigümnaasium ning 1. septembrist 2018 Paide Gümnaasium. Seni kannab seda nime praegune Paide Gümnaasium, mis korraldab gümnaasiumiastmes õppetööd 31. augustini 2018.

Vastavalt Paide linnavalitsuse ning haridus- ja teadusministeeriumi kokkuleppele toimub õppetegevus riigigümnaasiumi hoone ehitamise perioodil 1.09.2018-31.08.2020 aadressil Lai tn 33.

Riigigümnaasiumi asutamise järgselt võetakse konkursi korras tööle direktor.

Paide riigigümnaasiumi õpetajate vabadele ametikohtadele kuulutatakse välja konkurss hiljemalt 1. aprilliks 2018.. Töölepingud õpetajatega ja teiste töötajatega sõlmitakse hiljemalt 20. augustiks 2018, teatas ministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles