Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

*Lähiaastail ootab Paide kaubanduselu suur muutus, kui poolteist korda suuremaks kasvav Maksimarket kolib enda juurde linnaserva kolm praegu keskväljaku ääres tegutsevat Järva tarbijate ühistu kauplust.

Järva Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Tõnu Uibopuu ütles, et elu on näidanud ostjate koondumist Maksimarketisse, kuhu pääseb autoga mugavalt ligi, ja kesklinna enam eriti ei satutagi. «Eriti veel siis, kui kesklinn on liikluseks suletud. Siis ei lähe sinna poodi ei kohalikud ega ka maanteelt maha keeranud läbisõitjad,» teadis Uibopuu öelda.

*Kuu aega tagasi möllas Järvamaal mitmes kohas marutuul ning trombid tegid suuri purustustöid. Palju kannatada saanud Käravete alevikus on endine elurütm taastunud. Katuseta jäänud kortermajal on uus katus kerkimas ja mahamurtud puud on minema veetud. Mitmekümne tuhande euro suuruse kahju hüvitusel ulatas vallale abikäe ka valitsus.

Tormikahjudest üle saamine pole aga nii roosiliselt läinud kõigil. Paide vallas asuva talu elanikud mängivad mõttega tormis kahjustada saanud majast minema kolida. Miliste talu asub Paide vallas Mustla külas mitte kaugel Tallinna–Tartu maanteest ja päevast päeva seda teed mööda vuhisev liiklus paistab ja kostab õuele hästi kätte. Varem varjasid liiklust puud, kuid torm rebis need maa seest välja, samuti viis tugev tuul kaasa suure osa talumaja katusest.

Maja on küll kindlustatud ning kindlustusfirma abiga ongi majal praegu ajutine kilekate peal. Paraku on see siiani kõik. Kuu aega on möödunud, ent pere on teadmatuses, mis saab edasi.

*Sel sügisel toetab riik laste huvitegevust Järvamaal rohkem kui 200 000 euroga, mis tähendab, et maakonda lisandub kümneid uusi huviringe. Kus ja kuidas raha laste heaks kasutatakse, loe juba lähemalt Järva Teataja ülevaatlikust loost.

Peale nende teemade saab ajalehest veel lugeda:

*millal tekib Paidesse uus kool

*kui heldelt toetas Husqvarna Eesti Järvamaa kutsehariduskeskuse teedeehituse eriala

*miks on viirused tänavu varem kohal kui tavaliselt

*milline Järvamaa võistkond näitas end esmakordselt uues koosseisus

*kas minna nädalavahetusel matkama või moosi mekkima

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles