Järvamaa noortalunikel jääb puudu 200 000 eurot

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Panther Media/Scanpix

Eelmisel nädalal lõppenud põllumajandustegevust alustava noore ettevõtja toetuse taotlusvooru laekus 191 noortalunikult taotlusi kogusummas 7 635 857 eurot. Eelarve võimaldab toetusteks määrata viis miljonit eurot.

 

Järvamaalt taotleb viis noortalunikku toetust summas 199 439 eurot. Lisainfo!

Maaelu arengukava 2014–2020 noortele põllumajandusettevõtjatele mõeldud meetmest on kuni 40aastastel (k. ) ettevõtjatel võimalus saada ühekordset toetust kuni 40 000 eurot. Enamik soovibki saada suurimat summat.

Toetust tahetakse kasutada ehitusteks ja rajatisteks, põllumajandustehnika ja -seadmete soetamiseks, istandike ja kasvuhoonete tarvis, samuti põllumajandusloomade ja -lindude, mesilasperede ja mesindusinventari ostuks. Toetuse eest tahetakse osta ka maad, viljaseseemet, söötasid.

PRIA moodustatud hindamiskomisjon viib läbi taotluste hindamise määruses sätestatud hindamiskriteeriumide alusel. Hindepunktide põhjal moodustub paremusjärjestus ning toetused määratakse neile nõuetekohastele taotlustele, mille rahuldamiseks eelarveraha jätkub. Otsused koostab PRIA 27. novembriks.

Põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse meetme eesmärk on hõlbustad noorte põllumajandustootjate tegevuse alustamist, aidata kaasa põlvkondade vahetusele põllumajanduses ning suurendada nüüdisaegsete teadmiste ja kogemustega põllumajandustootjate arvu.

Käimasolevaks programmperioodiks noortalunike meetme rahastuseks kavandatud eelarve on 22,1 miljonit eurot, lõppenud taotlusvoor oli sel perioodil teine. Möödunud aasta esimeses taotlusvoorus määrati sajale noortalunikule toetusteks kokku 3 999 252 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles