Türi vald teeb koostööd Tallinna Tehnikaülikooliga

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi tehisjärv.
Türi tehisjärv. Foto: Kristo Kivisoo

Täna, 15. septembril külastavad Türi valda Tallinna Tehnikaülikooli maastikuarhitektuuri eriala II kursuse 14 tudengit koos juhendajatega. 

Türi vallavalitsuse ehitus- ja keskkonnaspetsialisti Janelle Leenurme sõnul tutvustatakse tudengitele piirkonda, räägitakse ajaloost, traditsioonidest ja plaanidest ning seejärel valmib kursusetöö Türi linnaruumi kohta. „Kursuse eesmärgiks on õppetöö käigus omandada teadmised maastiku kujundamiseks kestlikuks ja esteetiliselt mõjuvaks keskkonnaks ning seeläbi saab vald valminud maastikuprojektidest planeeringu- ja arendustegevuseks kasulikke ideid. Kõigepealt üliõpilased analüüsivad tervet Türi linna ning seejärel valmivad juba eskiisprojektid,” selgitas Leenurm.

Vallavalitsuse poolt pakuti üliõpilastele lahendada Türi tehisjärve äärne ala ning Särevere poolt Türile sissesõit koos jõeäärse alaga.

Eskiislahendused valmivad tudengitel grupitöödena järgmise aasta jaanuari lõpuks. Seejärel on võimalik töödega tutvuda ka kõikidel huvilistel.

Koostöö sai alguse vallavanem Pipi-Liis Siemanni initsiatiivil, kes nägi Käru vallavalitsuses väljapanekut maastikuprojektidest, mis valmisid sarnase koostööna Käru vallas möödunud aastal. „Põnevad tööd, vahvad ja julged ideed, mida saab piirkonna arendamisel kasutada,” ütles Siemann.

Janelle Leenurm rõõmustas, et ülikooliga kontakti võttes oli kursuse juhendaja Tiina Tuulik kohe nõus ja valmis koostööks Türi vallaga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles