Suur-Järvamaa valimisliit soovib Järva vallas leida vallavanema avaliku konkursiga

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J
J Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Suur-Järvamaa valimisliidu Järva valla kandidaadid soovivad tekkivas Järva vallas leida vallavanema avaliku konkursi teel, et seitsmest vallast moodustuva omavalitsuse sünd võimalikult valutult kulgeks.

 

Suur-Järvamaa valimisliidu Järva valla esinumbri Jaanus Muraka sõnul saab Järva valla seitsme väga erineva kogukonna puhul ühisosa leidmine olema paras väljakutse, mistõttu on vaja leida selleks kõige sobilikum kandidaat olenemata sellest, kas ta ise ilmtingimata Järva vallas kandideerinud on või mitte.

„Et ühinemine võimalikult sujuvalt kulgeks on Järva vallale vaja leida kõige tugevam kandidaat, mitte olla seotud vaid kitsa valimisnimekirja inimestega. Arvestades uue valla keerulist olukorda siis võib-olla olekski  parem kui uus vallajuht tuleks hoopis väljastpoolt, ilmselt aitaks see nii mõningaidki pingeid just alguses maha võtta,“ selgitas Murakas.

Muraka sõnul oleks värske pilguga tuleval vallajuhil võimalus palju lihtsamalt töötada välja ka valla uus juhtimisstruktuur ning mitte kopeerida mõne senise omavalitsuse struktuuri automaatselt seitse korda suuremale ning mitmeid kordi keerulisemale omavalitsusele. „Ka edasisel liitumisel maakonnasuuruseks omavalitsuseks on värske kõrvaltvaataja pilk kasulik kõigile omavalitsustele,“ lisas ta.

Valimisliit Suur-Järvamaa soovib kohalikel valimistel minna välja oma nimekirjaga kõigis kolmes haldusreformi järgses Järvamaa omavalitsuses ning küsida valijatelt mandaati maakonnasuuruse omavalitsuse moodustamiseks Järvamaal. 31 000 tuhande elaniku ja ligemale 35 miljoni euro suuruse eelarvega omavalitsus ühendada maakonna tugevad juhtimisoskused, parimad praktikad, inimesed ja rahalised vahendid kogu maakonna hüvanguks ning lõpetaks ära omavalitsuse omavahelise rivaalitsemise.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles