Mees, kes ajab jalgrattad särtsu täis

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Pingi elektrijalgrattad
Raivo Pingi elektrijalgrattad Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui ettevõtja Raivo Pink (55) end kodumaja keldrisse minema asutab, võib eeldada, et lähiajal ta trepist üles ei tule. Muusika kõrvus, tööriistad käes, järjekordne elektrijalgratas koostamispukis ning tunnid lihtsalt kuluvad.

Esimese elektrijalgratta ehituse võttis Pink käsile ligi kolm aastat tagasi. Ta tahtis lihtsalt proovida, kas interneti foorumitest loetut saab pärisellu üle kanda. «Tellisin leedukate käest Hiinas toodetud valmiskomplekti. Võetud sai mootor, aku ja juhtmestik, allahindlusega ostsin jalgratta ning ladusin need asjad kokku,» selgitab ta. «Alguses läks sellele hobile sõrm, siis käsi ja edasi muudki asjad.»

Praeguseks on Pink meisterdanud juba seitse jalgratast. Need kõik on ainulaadsed, pandud käsitööna kokku meistri ettekujutust mööda. Nii on nelja koduhoovi veeretatud ja laadima pandud jalgratta hulgas (osa on pereliikmete kasutuses mööda Eestit laiali) näiteks isendid mootoritega 1000 W (endale), 700 W (abikaasa Anule), 250 W (poeratta analoog) ja 2 × 350 W (kokkupandava raamiga ratas, mil veavad mõlemad rattad).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles