Külastajad annetasid mõisale olulise summa

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dave Benton koos tütre Sissiga esinemas Kirna mõisas
Dave Benton koos tütre Sissiga esinemas Kirna mõisas Foto: Erakogu

Kahel aastal Kirna mõisas toimunud kontsertide külastajatelt ja viimasel kontserdil toimunud fotode enampakkumiselt kogunes saali remondiks üle 8700 euro.

Möödunud laupäeval toimus Kirna mõisas enne saali remonti viimane kontsert. Selleks tulid esinema kõrgetasemeliste muusikute brigaad eesotsas Dave Bentoni ja tema tütrega. Et proffimuusikute kontsert tähendab ka suuremaid korralduskulusid, siis ei kujunenud kontsert sedavõrd suureks tuluallikaks kui mõisa omanikud Reimo Lilienthal ja Tuuli Org esialgselt lootsid. „Ootasime suuremat publikuhuvi, see on tõsi, kuid saali kogunenud 150 inimese ringis said kindlasti ülivõimsa kontsertelamuse,” lausus ta.

Nii jäi ka viimase kontserdi tulu saali lae ning uste, akende vahetuse remondifondi varasematest kontserditest tagasihoidlikumaks. Kui varasemad kontserdid andsid remondifondi nii tuhat kuni 1500 eurot, siis Bentoni kontserdilt kogunes Orgi andmetel 800 eurot. Kokku läbi kahe aasta toimunud seitsme kontserdiga annetasid külastajad Kirna mõisa teise korruse saali remondifondi kaheksa tuhat eurot, mis on Orgi meelest oluline summa. „Kindlasti on igal külastajal järgmisel hooajal hea tunne tulla ja vaadata mõisa korda tehtud saalilage ja tunda selles oma panust,” uskus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles