E-külalistunnid võimaldavad korraga tundi anda kõikidele Eesti õpilastele

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps arvuti taga.
Laps arvuti taga. Foto: SCANPIX

Kolmapäeval, 20. septembril teeb MTÜ Tagasi Kooli algust e-külalistundidega. EV100 raames antava 100 e-külalistunniga jõuavad külalisõpetajad õpilasteni Youtube'i otseülekandena ja see võimaldab kõik Eesti õpilased korraga ühte koolitundi kokku tuua.

 

„Oma töös näeme meie igapäevaselt, kuidas koolid ootavad külalisõpetajaid erinevatel teemadel koolitunde rikastama, kuid kui keeruline on vahel külalisõpetajatel jõuda näiteks väiksematesse maapiirkondadesse. E-külalistunnid on üheks võimalikuks lahenduseks,“ rääkis Tagasi Kooli tegevjuht Teibi Torm, kuidas tekkis mõte kinkida riigi 100. sünnipäevaks koolinoortele 100 e-külalistundi.

"EV100 sünnipäeva kingitustega oleme suunanud pilgud tulevikku. Kingitused annavad inimestele võimaluse korda saata midagi sellist, mis neile endile päriselt korda läheb ja Eesti elu siin paremaks muudab. Need sada e-külalistundi, mis toimuvad selle õppeaasta jooksul, ongi hea näide ühest kingitusest. Ja kõik õpilased, kes nendes tundides osalevad, on kingitusest osa saajad," sõnas EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

Tagasi Kooli nõukogu liige ja Swedbanki klienditeenuste juhi Ede Raagmetsa sõnul on e-külalistunnid järgmine näide eestlaste oskusest tehnoloogia enda kasuks tööle panna. „Nutimaailm ja sotsiaalmeedia on tähtsal kohal noorte elus. E-külalistundide formaat pakub väga head võimalust veelgi suurema hulga koolinoorte harimiseks,“ märkis Raagmets.

Tänase seisuga on e-külalistundi registreerunud 188 klassi üle Eesti, huvilisi ja osalejaid on igast maakonnast.  

E-külalistund on Youtube´i otseülekandena toimuv 45-minutine koolitund, millest esimesed 15-20 minutit avab teemat külalisõpetaja ja 25-30 minutit toimub tund oma õpetaja juhendamisel. Külalisõpetaja ja üksteisega saavad nad live'i ajal Youtube'i jutuaknas ka vestelda ja küsimusi küsida.

Igal kuul on e-külalistundidel oma teema ning külalisõpetajaid on igas kuus ca 12-14. Septembris annavad tunni näiteks Ülle Madise, Rain Kooli, Maarja-Liisa Soe, veebruaris annab külalistunni president Kersti Kaljulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles