Teadlane: ussitanud seentel pole viga midagi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leho Tedersoo on rahvusvaheliselt üks tuntumaid Eesti seeneteadlasi, kes on pälvinud tunnustust ka kodumaal. Näiteks sai ta eelmisel aastal vabariigi presidendi kultuurirahastu noore teadlase preemia.
Leho Tedersoo on rahvusvaheliselt üks tuntumaid Eesti seeneteadlasi, kes on pälvinud tunnustust ka kodumaal. Näiteks sai ta eelmisel aastal vabariigi presidendi kultuurirahastu noore teadlase preemia. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Mükoloog Leho Tedersoo hinnangul võib tänavuse seeneaasta liigitada kindlasti heade sekka. Tema meelest on seentega seoses levinud nii mõnigi eksiarvamus. Näiteks kiputakse söödavaks pidama tavavahelikku ja sooriisikat, mis on tegelikult mürgised, aga ussitanud seeni peetakse kõlbmatuks ilma põhjuseta.

Kui heaks võib tänavust seeneaastat Eestis hinnata ja kas saak on teile teadaolevalt ühtlane üle Eesti või võivad olla ka olulised piirkondlikud erinevused?

Saak on väga hea üle Eesti. Ent erinev on seenehooaja kõrgaja algus: osas piirkondades tulid viljakehad välja massiliselt alles septembri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles