Loodus kinkis hobipiltnikule maalilise hetke

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Salme Andre

Impressionismi rajaja Claude Monet` ühel kuulsaimal maalil on vesi ja üle selle sillake. Puud kaarduvad kitsa tiigi kohal. See on 1899. aastal valminud sarja «Vesiroositiik» esimene pilt.

Just selle maaliga on võrreldud Türi kunstniku Salme Andre pildistatud hetke Koigi ja Oisu vahelisel lõigul. Facebooki «Loodusesõprade» grupis on foto meeldivaks märkinud üle 1100 inimese. Kümned kommenteerijad võrdlevad seda sajanditetaguse maaliga, samuti pildiga muinasjutust.

Selline võrdlus teeb Salme Andrel meele rõõmsaks, kuigi pildil pole ju vesiroose ja tiigi asemel on Neeva kanal, sildki on üsna uus. See-eest langeb veele kuldne valgus, mis loobki erilise muinasjutulise ilme ja muudab pildi maaliliseks. «Inimesed on romantilised ja vajavad muinasjuttu,» ütles inimeste heatahtlikest ja imetlevatest kommentaaridest heldinud Salme Andre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles