Estonia osaühingul sai ring täis

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia osaühingu vastvalminud Metsaküla noorkarjafarmis teevad suurema osa tööst ära robotid. Söödaroboti tööpõhimõtteid selgitab paigaldusfirma Teknesti OÜ juhataja Ivar Lapa.
Estonia osaühingu vastvalminud Metsaküla noorkarjafarmis teevad suurema osa tööst ära robotid. Söödaroboti tööpõhimõtteid selgitab paigaldusfirma Teknesti OÜ juhataja Ivar Lapa. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Türi vallas asuv Estonia osaühing on viimase kahe ja poole miljoni eurose investeeringuga tuhandepealisse noorkarjalauta saanud loomakasvatuses justkui ringi täis, uues, viiendas farmis teevad inimese asemel tööd robotid.

Estonia osaühingul on maid ja võimalusi, et suurendada lehmade hulka kolme tuhandeni, kuni uue noorkarjalauda valmimiseni kippus nappima vaid noorloomade kohti.

Nüüd on seegi mure murtud, sest valmis on 2,5 miljonit maksma läinud tuhande kohaga laut, kus enamikku töid teevad targad masinad ja ühe töötaja ülesanne on käia neid iga päev vaid jälgimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles