Järvamaa jahimeeste visadus tõusis ausse

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väino Rei (vasakul) ja Karl Ratnik astuvad veel nüüdki hea meelega Järvamaa jahindusklubi uksest sisse, et vanu aegu meenutada. Klubi vapiloomaks oleva põdra kujutisega vapimärki hoiavad nad aga kodus aukohal.
Väino Rei (vasakul) ja Karl Ratnik astuvad veel nüüdki hea meelega Järvamaa jahindusklubi uksest sisse, et vanu aegu meenutada. Klubi vapiloomaks oleva põdra kujutisega vapimärki hoiavad nad aga kodus aukohal. Foto: Kristo Kivisoo

Maakonna staažikaimate jahimeeste vanus küünib küll 80 eluaastani ja üle sellegi, kuid nende vaim on virge ja jahipidamiskirg hoiab hinge noore. Oma visaduse ja kunagiste tegudega on nad noorematele jahikaaslastele eeskujuks.

Järvamaa jahindusklubi, mis tähistas kevadel 50. aastapäeva, andis sel suvel viiele Järvamaa jahimehele kohaliku kõrgeima autasu – Järvamaa jahindusklubi vapimärgi.

Jahindusklubi tegevjuht Lauri Ellram ütles, need on kõige esimesed klubi välja antud aumärgid. «Nende loomiseks andis tõuke vajadus tunnustada kohalikke jahimehi eriliste teenete eest,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles