Tantsides läbi Prantsusmaa, Šveitsi ja Hispaania Austriasse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal oli Deelia Jõgi Paides käimas. Sookure lasteaias jagas ta tantsulisest võimlemisest huvitatud tüdrukutele näpunäiteid ning ühtlasi juhendas klubi tulevasi juhendajaid.
Eks põhjusi Paidesse tulla ole teisigi. Paidet peab Deelia alati oma kodulinnaks, kus ta külastab ka vanavanemaid ja sõpru. Hiljuti juhendas ta oma kunagises kodukoolis Paide ühisgümnaasiumis kolme tantsutöötuba.
Eelmisel nädalal oli Deelia Jõgi Paides käimas. Sookure lasteaias jagas ta tantsulisest võimlemisest huvitatud tüdrukutele näpunäiteid ning ühtlasi juhendas klubi tulevasi juhendajaid. Eks põhjusi Paidesse tulla ole teisigi. Paidet peab Deelia alati oma kodulinnaks, kus ta külastab ka vanavanemaid ja sõpru. Hiljuti juhendas ta oma kunagises kodukoolis Paide ühisgümnaasiumis kolme tantsutöötuba. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tuhanded tantsijad, eelvoorud üle Euroopa, karmid hindajad, olukord, kus iga päev võib jääda viimaseks – Salzburgi tantsuakadeemiasse sisse saada oli kõike muud kui kerge. Deelia Jõgi sai sellega hakkama.

Neli aastat kestvad õpingud mööda, sulgeb Deelia tantsuakadeemia ukse. Sulgeb selle kui suurte tantsulavastuste loomisest unistav koreograaf, kellel on bakalaureusekraad eksperimentaalses nüüdisaegses tantsus.

Uuri Deelia tegemiste kohta lähemalt siit ja vaata tema tantsuvideosid siit ja sealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles