Kiviaiameister: kividega töö sobib mulle paremini

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviaiameister Arvo Saad teab, et õiget otsakivi leida ja paika panna nõuab alati aega. Roosna-Allikul Oeti külas sai sajameetrise kiviaia lõppu maasse väärikas, ilmselt tema 15aastase kiviaiameistri karjääri jooksul võimsaim aeda paigaldatud otsakivi.
Kiviaiameister Arvo Saad teab, et õiget otsakivi leida ja paika panna nõuab alati aega. Roosna-Allikul Oeti külas sai sajameetrise kiviaia lõppu maasse väärikas, ilmselt tema 15aastase kiviaiameistri karjääri jooksul võimsaim aeda paigaldatud otsakivi. Foto: Erakogu

Roosna-Allikul Oeti külas sünnib talumajale erakordne kiviaed, ehitab seda Türi juurtega mees Arvo Saad, kes peab end loomingulisele inimesele omaselt raskesti talutavaks nii töö- kui ka eraelus.

Põlise türilasena meeldib Arvo Saadile ehitada kiviaeda kodumaakonnas, siis saab igal õhtul koju ööbima sõita. Mitte nagu Läänemaalt või saartelt, kus seda luksust endale iga päev lubada ei saa.

Seevastu Järvamaal on kiviaiad üsna haruldased. Saad on neid oma 15aastase karjääri jooksul teinud siin ühe käe sõrmede jagu ja kokku vahest sada meetrit. Nii ongi nüüdne, Roosna-Alliku valla Oeti küla mehe Valev Altmetsa tellitud sajameetrine kiviaed erakordne. «Viljapõllult kivikoristuse käigus kogutud kivihunniku õige kasutus, mida on suur au just minul ehitada,» ütles Saad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles