On lootust, et maakonnasisestel bussiliinidel saab peagi tasuta sõita

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Tiit Reinberg

Ühistranspordi dotatsioon maantee- ja raudteetranspordile samuti lennuühenduste ja parvlaevaühenduste pidamisele kasvab 2018. aasta riigieelarves tänavuselt ligi 67 miljonilt eurolt 92,4 miljoni euroni. Muuhulgas plaanitakse inimestele tagada maakonnaliinidel tasuta bussisõit.

Kui 2017. aastal doteerib riik Elroni reisijavedu ligi 22,5 miljoni euroga, siis järgmisel aastal kasvab see summa juba 31 miljoni euroni. Samuti kasvab bussiliinide dotatsioon 21,9 miljonilt eurolt 34,8 miljoni eurole, et tagada reisijatele prii sõit maakonnaliinidel, mis rakendub tuleva aasta esimesest juulist.

„Ühistranspordi suurenev dotatsioon aitab meil säilitada ka üha suureneva nõudluse juures jätkuvalt head transpordiühendused ja teenuste kõrge kvaliteedi. Meie eesmärk on tagada inimestele üle kogu Eesti paremad ühendused ja liikumisvõimalused ning seda nii maal kui ka linnas. Seetõttu olemegi 2018. aasta juulist üle minemas tasuta maakonnasisese bussiliikluse süsteemile, kuid lisaks tasuta sõidule peab paranema ka ühenduste arv ja liinivõrk, et ühistransport kataks maksimaalselt inimeste liikumisvajadusi,“ märkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Ka lennureiside ja laevaühenduste pidamiseks saartega lisandub senisele 22,6 miljoni euro suurusele dotatsioonisummale veel 4 miljonit eurot, et tagada täiendava parvlaeva valmisolek Kuivastu-Virtsu liini teenindamiseks. Kokku suurenevad transpordidotatsioonid tuleva aasta eelarves seega enam kui 25 miljoni euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles