Aukartus makroonide ees ajab naised õppima

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirli Bull näitab makrooni valmistajatele, kuidas tainast spaatliga õigesti segada, et see jääks paraja koostisega.
Sirli Bull näitab makrooni valmistajatele, kuidas tainast spaatliga õigesti segada, et see jääks paraja koostisega. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide Pööningul on end makroonikoolitusele kirja pannud juba viie töötoa jagu naisi, kes kõik tahavad selgeks saada peene prantsusepärase maiuse valmistamise kunsti. Karm tõde on see, et isegi pärast koolitust on oht ebaõnnestuda täiesti võimalik, kuid tõenäosus mõnikord siiski õnnestuda kaalub selle üle.

Kui keegi veel ei tea, siis makroon on väike sõmera ja sileda koorikuga seest pehme ümmargune kolme kuni viie sentimeetrise läbimõõduga küpsis, mis meenutab väliselt veidi beseed.

Seda valmistatakse mandlijahust, tuhksuhkrust, suhkrust ja munavalgest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles