Rahvajooks sihib lühidistantsil rekordit

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva pärastlõunal oli pühapäevasele Paide-Türi rahvajooksule osalema tulemas üle 4100 inimese, kusjuures rekordihõnguline paistab tulevat Kirna-Türi distants.

Viking Window Paide-Türi rahvajooksu projektijuht Urmas Jõgi ennustas, et pikale distantsile ehk Paidest Türile peaks tulema jooksma sama palju inimesi nagu eelmisel aastal ehk tuhatkond. «Eelregistreerunuid (neljapäeval – toim) on 987 (eelmisel aastal oli lõpetanuid 996). Tahaksin loota, et sel aastal saame neljakohalise arvu täis,» lausus ta. «Lühikesel distantsil on kirjas 1960 inimest. Palju oleneb võistluspäeva ilmast, kuid tõenäoliselt võiksime sel distantsil teha ka eelmisest aastast parema tulemuse (1841). Toona püstitasime sel distantsil jooksu aegade absoluutrekordi.»

Jõgi lisas, et Türi lastejooksud paistavad tulevat eelmisest aastast tagasihoidlikumad, kuid Paides tundub olevat samasugune nagu eelmisel aastal. Eelmisel aastal oli lapsi jooksmas 1271, Paidees 695 ja Türil 576.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles