Nädalapäevad kuiva ilma päästis põllumehe aasta

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia OÜl sai eelmise nädala kuivade ilmadega koristatud 78 protsenti teraviljast, eile käis veel suvinisu koristus. Kui nüüd annab kaheksa päeva head viljavõtuilma, saab agronoom Tarmo Ivaski kinnitusel  neilgi kogu saak salve.
Estonia OÜl sai eelmise nädala kuivade ilmadega koristatud 78 protsenti teraviljast, eile käis veel suvinisu koristus. Kui nüüd annab kaheksa päeva head viljavõtuilma, saab agronoom Tarmo Ivaski kinnitusel neilgi kogu saak salve. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pärast kuiva nädalat on põllumeestel meel hulga rõõmsam: kes lõpetas sügiskülvi, kes sai salve kogu saagi, vaid kartulikasvataja vajab veel kaht sama kuiva nädalat.

Ühe suurima teraviljakasvataja, Estonia OÜ agronoom Tarmo Ivask sõnas, et pärast seda kuiva nädalat võib  rääkida heast teraviljaaastast. Ikkagi 78 protsenti vilja on juba salves ja vaid 22 protsenti veel põllul. «Muidu oli lausa ränk seis, kuid ega nüüdki väga hõisata taha, sest koristada on siiski 1200 hektarit. Meie võimaluste juures tähendab see  kaheksat täispikka tööpäeva,» selgitas Ivask.

Lõigata on veel nii suvinisu, suvirapsi kui ka alles valminud uba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles