Puder teeb kõhule pai

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Puder on maailma kultuurides levinud hommikusöök. Ei pea omama toidutehnoloogi või gurmeekoka tunnistust, et üks taldrikutäis toitvat ja tervislikku putru valmistada. 10. oktoobril tähistatakse üleilmset pudrupäeva, mil puder tõuseb toidulaual veelgi suuremasse ausse.

Vikipeedia andmetel on puder pehme toit, mis on tavaliselt valmistatud jahu, kruupe, tangu või helbeid vees, piimas või mõlema segus keetes.

Puder võib olla ka muudest toiduainetest pehmeks ühtlaseks massiks keedetud ja tambitud toit, näiteks kartulipuder. Eriti Põhja-Euroopas ja Venemaal on see juba ajast aega kuulunud traditsiooniliste roogade hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles