Väärikas eas autojuhid eelistavad kihutamise asemel sõitu nautida

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Salur saab sõiduõpetaja Toivo Õnneleiult natuke noomida, et ei märka ajutisi liiklusmärke ja kaldub sõites veidi oma sõidurajalt välja.
Jaan Salur saab sõiduõpetaja Toivo Õnneleiult natuke noomida, et ei märka ajutisi liiklusmärke ja kaldub sõites veidi oma sõidurajalt välja. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Üle poole sajandi autorooli keeranud Jaan Salur ja Eino Muru ei mõista, miks peab sõites nii hirmsasti kiirustama ning ohtlike manöövritega enda ja kaasliiklejate elu ohtu seadma. Kogenud autojuhtidena teavad nad, et kiirustamisega võidetud mõni minut pole riski väärt, pigem tasub rahulikust sõidust mõnu tunda ja eluga sihtkohta jõuda.

Sel nädalal korraldas maanteeamet koos Järvamaa omavalitsuste liiduga maakonna eakatele autojuhtidele tasuta täiendkoolituse «Väärikas mootorsõidukijuht», kuhu tuli 19 sõidukijuhti.

Koolituse viisid läbi Jana ja Toivo Õnneleid Tartus tegutsevast omanimelisest liikluskoolist. Jana Õnneleid märkis, et õpperühma suuruseks oli määratud 20 inimest. «Kui algul pani end kirja 21 eakat, siis koolitusele jõudis neist 18,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles