Muuseumiöö suunab teelised avastamata aareteni

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Tänase rahvusvahelise muuseumiöö raames on ka Järvamaa muuseumid õhtul külastajatele avatud.


Üle-eestiliselt on muuseumiöö väljakuulutatud kella 18st 23ni ning sellel ajal on muuseumide külastus tasuta. Muuseumiöö kannab nime «Öös on aardeid».
Juba kolmandat korda on Järvamaa muuseumid otsustanud sellel puhul panna seljad kokku ning korraldada Järvamaa muuseumidemängu. Mängus löövad kaasa: A.H. Tammsaare muuseum Vargamäel, Aravete külamuuseum, Eesti piimandusmuuseum, Eesti ringhäälingumuuseum, Järva-Jaani vanatehnika varjupaik, Järvamaa muuseum, Koeru valla muuseum, Seidla tuulik ja Väätsa mõis.

Mängus osalevad kuni viieliikmelised sõpruskonnad/pered. Esimeses muuseumis antakse mängu pass, kuhu hakata koguma külastuse templeid. Et osaleda auhindade loomisel, tuleb kokku saada viis templit, milleks on lisaks muuseumiööle aega kuni 31. maini. Kõigi nende vahel, kes koguvad kahe nädalaga vajamineva arvu templeid ning kes jätavad muuseumidemängu passist kontaktiosa viimasesse muuseumisse loositakse välja hulgaliselt auhindu.
Järvamaa Muuseumidemängu auhindade loosimine toimub 1. juunil Vargamäel Järvamaa kultuurihiies pärimuskultuuriõhtul. (JT)

TEAVE
Muuseumiöö Järvamaal
A.H. Tammsaare muuseum Vargamäel
Kl 18 esitleme uut raamatut «Kohajutud ja jutukohad. Järva-Madise kihelkond».
Meelelahutuslik mäng «Raha-auk», mille käigus otsitakse (ainult muuseumiööl) ilmuvat varandust.
Kl 20.00 päikeseloojangu eel rabamatka Kodru rabasse, loodusmees Hendrik Relve.

Aravete külamuuseum
Käsitööhuvilistele on avatud meisterdamise tuba, kus valmivad Fimo savist ehted.

Eesti piimandusmuuseum
Tegevusena maastikumäng muuseumi pargis. Avatud töötoad: piimapukkide ehitamine; võitegu; Piimaga maalimine.

Eesti ringhäälingumuuseum
Kl 21-21.30, 22-22.30 ja 23-23.30 öös on helisid. Ringhäälingu helisalvestisi 1930. ja 1940. aastatest.

Järva-Jaani vanatehnika varjupaik
Vanatehnika varjupaigas jutustame legende põnevamatest eksponaatidest. Toimub varjupaiga orienteerumismäng. Köeb autosaun, saab vesimassaažidušši.
Varjupaik on avatud ööpäevaringselt. Peale südaööd saabujatel palume helistada väravas ülestähendatud telefonil 51 49 485. Võimalik tellida roomiktransportööriga seikluste raja läbimist.

Järva-Jaani kinomuuseum
Toimuvad nostalgiaprogrammid vaatajate soovil kl 18 ja 22.

Järvamaa muuseum
Kl 18, 20 ja 22 giidiga ringkäik muuseumis «Rahapajast rohukatlani».
Näitusesaalis avatud fondinäitus 1970ndate Paide apteegist «Apteek, aita…!». Saab proovida endisaegseid apteekrite töövahendeid, maitsta ravimteesid, kuulata proviisori nõuandeid ravimtaimedest.

Jürimardi talumuuseum
Muuseum avatud kl 18st 23ni tasuta kõigile muuseumihuvilistele. Tegevusena vaibakudumine- iga külastajale kohustuslik riba laiusega 5 cm.

Koeru valla muuseum
Muuseum on avatud 18.00-23.00 kõigile muuseumihuvilistele.

Seidla Tuulik
Seidla tuuliku uksed on külastajatele avatud. Saab teha ringkäigu Eesti ainsas tuule jõul jahvatavas Hollandi tuulikus. Tuule olemasolul käib tuulikus kibe veskitöö. Kohal on mölder ja tuulikurahvas, kes tutvustavad veskit ja vastavad lahkesti küsimustele. Kaasa saab osta värsket jahu. Kl 21 pakutakse külastajatele sooja koduleiba. Toimub mäng «Aare viljakirstus», viljakottide tõstmise võistlus ja leivalabida jooks. Kuulutatakse välja Seidla tuuleveski pildistamise fotovõistlus. Ilusal kevadõhtul on avatud väike kohvik.

Sargvere mõis
Kl 19st 21ni mõisapreili Eliise ehtelaeka täiendamine– ehete tegemine.
Kl 19 punahärra mõõga otsimine – seiklusmäng.

Väätsa mõis
Mõis avatud kl 18st 23ni. Täistundidel kl 18, 20 ja 21 piirkonna vanemate dokumentaalfilmide ja videoklippide vaatamine.
Kl 19st 20ni vanade seltskonnatantsude õppimine. Samal ajal vastavalt osalejate soovidele: «Aarete otsimine» mõisapargis,ekskursioon mõisahoones, avatud näitus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles