Ilmateenistus hoiatab tormi eest

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetorm.
Lumetorm. Foto: AP / Scanpix.

Ilmateenistus on tänaseks andnud tormihoiatuse. Sajab lund ja tuiskab ning teeolud halvenevad järsult.

Ilmateenitustuse teatel liigub vastu hommikut Lääne-Eestis alanud lumesadu ja tuisk üle mandri-Eesti ja muutub tihedaks. Kohati võib lumelisa tulla 4-8 sentimeetrit. Pärastlõunal läheb sadu lääne poolt alates üle lörtsiks ja vihmaks. On jäidet.

Järvamaal võib tuule kiirus olla puhanguti kuni 17 m/s, ennelõunal hakkab lund sadama ja tuiskab. Õhtu poole tuul lühiajaliselt nõrgeneb.

Nii ilmateenistus kui ka maanteeinfokeskus panevad liiklejatele südamele, et lähenev sadu muudab liiklustingimused halvaks.

Tihedas sajus on nähtavus piiratud ja tõusva õhutemperatuuri tõttu on libeduse oht suur.

Varahommikul olid teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel sõidujälgedes puhtad ja soolaniisked või kohati kuivad, kuid sõidujälgede vahel paljudes kohtades soolalumesegused. Ilm on esialgu sajuta, kuid tuul on tugev ja kohati on pinnatuisku.

Ilmaprognoosi kohaselt jõuab keskpäeva paiku saartele soojem õhumass, sadu muutub vesiseks ja temperatuur tõuseb üle null kraadi, mis tähendab, et jäiteoht teedel muutub suureks.

Seega soovitab maanteeinfokeskus varuda tänase ilmaga sõiduks rohkem aega ja valida teeoludele vastav sõidukiirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles