Rapsitehasele pannakse nurgakivi

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Farm In Productions juhatuse liige Urmas Pallon seisab ajutiselt püstitatud tuhanderuutmeetrises kilehoones, kus käib kahe 2500tonnise punkri ehitus.
OÜ Farm In Productions juhatuse liige Urmas Pallon seisab ajutiselt püstitatud tuhanderuutmeetrises kilehoones, kus käib kahe 2500tonnise punkri ehitus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reedel, 2. veebruaril kell 12 pannakse Järvamaal Imaveres nurgakivi Farm In Productions OÜ õlikultuuride töötlemise tehasele.

Tegemist on Eesti piimatootjate ühisprojektiga, kuhu asutajaliikmetena panustavad investeeringutega Eestimaa piimatootjate ühistu, piimandusühistu E-Piim, Saaremaa piimaühistu, Rakvere piimaühistu ja Metsaküla piim AS.

Tööstuse projekti on osakapitali investeerinud lisaks veel 11 põllumajandustootjat. Ühistute liikmete lautades toodavad piima 30% Eesti piimalehmadest. Valminud õlikultuuride tehases hakatakse tootma rapsiseemnest rapsikooki ja rapsitoorõli. Aastas suudab tehas töödelda 42000 tonni rapsiseemet. Valitud pressimistehnoloogiaga on võimalik töödelda ka teisi Eestis kasvatatavaid õlikultuure nagu lina, kanep ja sojauba. Rakendades seda põhimõtet  - tehases töödeldakse põllul koristatud õlikultuurid ja valmis rapsikook jõuab tagasi tehase omanike farmidesse - luuakse põllumajandustootjatele uus väärtusahel, mis aitab maandada riske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles