Hipifilm jõuab Taani mainekale festivalile

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Loit oma tolleaegse elukaaslasega filosoof-hipi Mihkel Ram Tamme juures.
Aare Loit oma tolleaegse elukaaslasega filosoof-hipi Mihkel Ram Tamme juures. Foto: Vladimir Wiedemanni erakogu

Mitmel filmifestivalidel linastunud ja auhindu võitnud Eesti-Saksa-Soome koostöös valminud dokumentaalfilm „Nõukogude hipid“ valiti Taanis Kopenhaagenis toimuvale mõjukale CPH:DOX festivalile.

Järvalase Terje Toomistu dokumentaalfilm osaleb programmis „festivalide hitid“, kuhu valitakse teiste festivalide väljapaistvamaid filme. Film on võitnud peapreemiad Itaalias Trieste rahvusvahelisel filmifestivalil Art & Sound võistlusprogrammis ja Kanadas Estdocsi festivalil Torontos ning nomineeriti "Parima dokumentaalfilmi" auhinnale Santa Barbara filmifestivalil Ameerika Ühendriikides. “Nõukogude hipid” oli Eesti kinodes eelmise aasta vaadatuim dokumentaalfilm.

24. märtsil toimuval Eesti Filmi- ja Teleauhindade tseremoonial on film nomineeritud nii "Parima dokumentaalfilmi" kui "Parima monteerija" kategooriates.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles